lauantai 12. toukokuuta 2012

Pro Uimala

Helsingin Koirauimala lähetti alkuviikosta sähköpostia asiakkailleen. Mailissa kerrottiin, että joulukuussa avatun uimalan käyttöaste on ollut alhainen; tämänhetkinen asiakasmäärä ei riitä kattamaan uimalan kuluja. Tilanne on sikäli harmillinen, että uimalassa käyminen on vinttareille vallan mainiota lisätreeniä, ja ennen tätä Helsingin uimalaa ajettiin Hyvinkäälle uimaan, joten lyhyempi uimamatka ei haittaa ollenkaan. Eikä ainakaan meidän laumalla ole ollut kertaakaan mitään valittamista, ei puitteissa, ei uittajissa, eikä palvelussa muutenkaan. Pitäisi käydä useammin.

Maili tuli oivaan saumaan, sillä Sinnan leikkaushaava on parantunut oikein hyvin, ja uiminen on pitkään levänneille lihaksille loistava toipumisliikuntamuoto. Vuoron varaamisesta oli ollut puhetta jo aiemmin, mutta mailin innoittamina tartuttiin härkää sarvista. Ja niin Sinna pääsi lauantain kunniaksi polskimaan, vieläpä aivan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään; juoksujaan lopetteleva Ester sai jäädä kotimieheksi.

Sinna uida polskutteli tällä kertaa odotuksia reippaammin. Altaaseen lennähtelevä frisbee taisi olla tarpeeksi kiinnostava vetonaula, eikä aikaa tarvinnut haaskata aina niin innokkaasti pulikoivan Esterin komentamiseen. Määrätietoinen uimari meni frisbeen perässä veteen ilman suurempia tönimisiä, joten taluttimet ja liivit jätettiin ensimmäisten minuuttien jälkeen rannalle. Luulen, että Sinnalla oli oikeastaan aika hauskaa, vaikka loppumetreillä taisi tulla jo aika kovasti vilu. Rampilta suoritetut mahaplätsit tarjosivat meille kaksijalkaisille huvitusta, ja tomerasti kauhovat räpylät ovat aina yhtä liikuttavat. Juu, on siellä hauskaa myös altaan reunalla touhuavilla.

Meidän porukka toivoo nyt ihan tosissaan, ettei uimalaa suljeta. Ehkä surkean käyttöasteen syynä on ainakin osittain se, etteivät pääkaupunkiseudun koiraharrastajat ole vielä löytäneet uimalaa. Me emme vaan ole saaneet aikaiseksi, vaikka uimala on avoinna myös päivätyöläisille sopivina aikoina, kuten iltaisin ja lauantaisin. Ja vapaita aikoja tosiaan piisaa, ikävä kyllä. Tilanne täytyy nyt korjata ainakin tämän lauman osalta, ja koska touko- ja kesäkuulle oli myynnissä viiden kerran sarjalippuja sopivalla alennuksella, niin siellähän sitten pärskitään. Niin neli- kuin kaksijalkaisetkin.

1 kommentti:

Addie kirjoitti...

Olispa lähempänä, niin mekin käytäis! Tosin nyt isompi kelpiini tarkenee jo puljata järvessä. Pienempi vasta kastelee etutassuja ja haukkuu turhautuneena rannalla, mutta kyllä siitä varmaan laumapaineen avulla uimari saadaan.

Toivottavasti uimalan toiminta jatkuu, niin voidaan ehkä mennä joskus yhdessä kun me tullaan huudeille.

p.s. Mua aina naurattaa tää kommenttiboksin varmennustoiminto: "Todista ettet ole robotti".